Båtar

Kåren har fyra större segelbåtar, Två liljor (Grinde), Q-ling (Ohlson 28) samt Bris och Brus (Avanti). Utöver detta har kåren en öppen rattstyrd motorbåt av märket Vator som används som följebåt vid jollesegling samt ett flertal Optimistjollar. Två Liljor och Q-ling används främst till långseglingar och helgseglingar. Dessa båtarna har tagit scouter runt halva Sverige, från Vässarö i Stockholms norra skärgård till Åstol i norra Bohuslän. 1993 gick båtarna genom Götakanal på väg till scoutlägret Natura 93. Namnet Två liljor har häng med sedan kåren grundades. Detta är den tredje båten som får bära det ärofyllda namnet.

Avantibåtarna Bris och Brus använder vi mest för segling på avdelingsmöten men dessa går även på en del mindre helgseglingar i sundet. Dessa båtar är helt öppna så när som på en liten förpik. Dock har vi fina kapell som vi kan sätta upp vilket gör att det går att bo i dem. En härlig blandning av att bo i tält och bo i båt på en gång. Bris fick sitt namn från en livbåt som kåren tidigare ägde.

Optimistjollarna är för de flesta den första kontakten med segling i kåren och används främst av de yngre scouterna i och kring hamnen. För att lära ut seglingens grunder på ett säkert sätt finns alltid vår följebåt Akela i närheten när jollarna är ute och seglar.

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *